Javaslattételi felhívás önkormányzati kitüntetések adományozására

 

 

Gánt Község Önkormányzata Képviselő-testületének az önkormányzati kitüntetések, díjak alapításáról, adományozásuk rendjétől szóló 13/2016. (XI. 4.) önkormányzati rendelet – 4. §-a – alapján önkormányzati kitüntetés adományozását bárki kezdeményezheti.

Önkormányzati kitüntetés magyar, vagy nem magyar állampolgár részére egyaránt adományozható. Elismerő címmel élő, vagy elhunyt (posztumusz) személy is illethető.

A javaslatnak tartalmazni kell az önkormányzati kitüntetésre javaslatot tevő és javasolt személy, vagy közösség nevét, lakcímét/székhelyét, elérhetőségét, továbbá a javaslattal érintett kitüntetés megnevezését és a javaslattétel indokát tartalmazó előterjesztést. Elismerő címek esetén a javaslat tárgyalásának feltétele a javasolt személy életútjának, munkásságának rövid leírása, méltatása.

Az önkormányzati kitüntetésekre 2024. június 20. napjáig tehető javaslat.

Elismerő címek:

Gánt Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a község kulturális, sport és művészeti értékeinek megőrzéséért és gyarapításáért, gazdasági fejlődésének előmozdításáért, a Gánton élők és a településre érkező vendégek kapcsolatainak, együttműködésének elősegítéséért, a helyi közösségi értékek ápolásáért és a helyi közélet színesítéséért végzett kiemelkedő teljesítmények elismerésére a következő önkormányzati elismerő címeket adományozhat:

„Gánt Község Díszpolgára” cím

„Gánt Község Díszpolgára” cím olyan személy részére adományozható, aki valamilyen kiemelkedő munkájával vagy életművével hozzájárult Gánt község fejlődéséhez, anyagi és szellemi gyarapodásához; elősegítette a község tekintélyének növelését itthon és külföldön, továbbá példamutató emberi magatartása miatt köztiszteletben áll.

„Gántért” cím

„Gántért” cím olyan személy, közösség részére adományozható, amely folyamatosan, több éven keresztül kifejtett munkásságával az egészségügy, a szociálpolitika, a sport, az ifjúság, a kultúra, a művészet, az oktatás, a község fejlesztése, a környezetvédelem, a közigazgatás és egyéb területeken végzett tevékenységével kiemelkedő érdemeket szerzett a település fejlődésében.

 

„Gánt Község Tiszteletbeli Polgára” cím

„Gánt Község Tiszteletbeli Polgára” cím annak a nem gánti személynek adományozható, aki munkájával jelentős mértékben elősegítette Gánt és polgárai szellemi, gazdasági fejlődését, gyarapodását.

 

Önkormányzati díj:

Gánt Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a Gánt község területén lakóingatlannal rendelkező magánszemély – beleértve az ingatlantulajdonost és más, az ingatlant egyéb jogcímen jogszerűen használó személyt – részére ingatlana tiszta, rendezett állapota, harmonikus, kulturált megjelenése alapján „Szebb Gántért” díjat adományozhat.

Kérjük a lakosságot, hogy az önkormányzati kitüntetésekre vonatkozó javaslataikat úgy tegyék meg, hogy azok 2024. június 20. napjáig beérkezzenek a Csákvári Közös Önkormányzati Hivatal Titkárságára (8083 Csákvár, Szabadság tér 9.) papír alapon, vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre!

 

Krausz János sk

polgármester