Híreink
Híreink - Hírek 2017 PDF Nyomtatás E-mail

ÉV VÉGI ÜGYFÉLFOGADÁSI REND GÁNTON


2017. december 22.

2017. december 21. csütörtök                          08.00-12.00
2017. december 22. péntek                              ügyfélfogadás szünetel
2017. december 27. szerda                              08.00-11.00
2017. december 28. csütörtök                          ügyfélfogadás szünetel
2017. december 29. péntek                              08.00-10.00
2018. január 2. kedd                                         ügyfélfogadás szünetel

2018. január 3-tól az ügyfélfogadás a megszokott rend szerint.

Sürgős esetben ügyelet Csákváron (8083 Csákvár, Szabadság tér 8.), hétfőtől-csütörtökig 08.00-16.00-ig, pénteken 08.00-12.00-ig. (telefonszám: 0622/582-310)

A Csákvári Közös Önkormányzati Hivatal valamennyi dolgozója nevében kívánunk Áldott, Békés Karácsonyi Ünnepeket és Sikerekben Gazdag Boldog Új Esztendőt!

Tóth Jánosné s.k.
címzetes főjegyzőA KORMÁNYABLAKOK ÉV VÉGI ÜGYFÉLFOGADÁSA


2017. december 22.

A Fejér Megyei Kormányhivatal kormányablakai és okmányirodái a december 22-e és január 2-a közötti időszakban a megszokott rend szerint várják az ügyfeleket.

A Fejér Megyei Kormányhivatal kormányablakai és okmányirodái zárva lesznek

  • 2017. december 25-én, hétfőn, Karácsony első napján,
  • 2017. december 26-án, kedden, Karácsony második napján és
  • 2018. január 1-én, hétfőn, Újév napján.

Kormányablakaink és okmányirodáink a két ünnep közötti és az ünnepek utáni napokban a szokott ügyfélfogadási rendjük szerint várják Önöket. Kérjük, szíveskedjenek tájékozódni a felkeresni kívánt egység adatlapján.

Mint ismeretes, az ügyfélfogadási idők járási hivatalonként, illetve településenként eltérnek. A konkrét ügyfélfogadási időpontokról  a kormányhivatal honlapján és a járási hivatalokban olvasható részletes tájékoztatás.

Békés, boldog karácsonyi ünnepet és sikeres új esztendőt kívánunk kedves ügyfeleinknek!

(Fejér Megyei Kormányhivatal)


MEGHÍVÓ KÖZMEGHALLGATÁSRA


2017. december 08.

Gánt Község Önkormányzata

Gánt Község Német Nemzetiségi Önkormányzata


 

TÁJÉKOZTATÓ


2017. december 07.

Influenza sajtóközlemény 2017.12.06.

Influenza sajtóközlemény 2017.12.06.
 

ORVOSI ÜGYELET


2017. december 05.

Tisztelt Lakosság!

Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy az orvosi ügyeletet működtető egészségügyi szolgáltató a lakosság magasabb szintű tájékoztatása érdekében internetes honlapot hozott létre.

A honlap elérhető a következő linken:

www.orszagosorvosiugyeletbicske.hu

Tisztelettel:

Spergelné Rádl Ibolya
polgármester 

 

AZ EGYENLŐ BÁNÁSMÓD HATÓSÁG KÖZLEMÉNYE


2017. december 04.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság ügyfélfogadása
Gyermekvédelmi tanácsadásSEGÍTSÜNK EGYÜTT

2017. november 22.

Gyűjtés a Hegyháti Alajos Iskola részére

 


ADVENTI ABLAKOK

2017. november 22.

Adventi ablakok

 

 

SALAMANDER

2017. november 22.

Salamander 2017

 

 

DECEMBERI PROGRAMOK GÁNTON

2017. november 22.

Decemberi programok Gánton

 

 

SZEMÉTSZÁLLÍTÁSI TÁJÉKOZTATÓ


2017. október 18.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a jövő hét hétfői (2017. október 23.) szemétszállítási időpontja változatlan. Kérjük Önöket, hogy a hulladékgyűjtő edényeket reggel 6 óráig szíveskedjenek kitenni!

A zöldhulladék szállítás következő napja: 2017. október 24.

Megkérünk Mindenkit, hogy kizárólag műanyag zsákban, vagy kötegelve tegye ki a hulladékot a háza elé. Minden egyes zsákot és köteget kötelező matricával ellátni. A matrica továbbra is átvehető a Polgármesteri Hivatalban.

A matricával nem ellátott zöld hulladékot Önkormányzatunk sem fogja elszállítani!

Megértésüket köszönjük!

Spergelné Rádl Ibolya sk.
polgármester

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS


2017. október 11.

Gánt Község Önkormányzata az idén is csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerhez.

Pályázati felhívás

 

HÍRDETMÉNY


2017. szeptember 26.

Településképi Arculati Kézikönyv - Lakossági fórum 2.

Hirdetmény Gánt Község Településképi Arculati Kézikönyve és Településképi Rendelete elkészítésének partnerségi egyeztetéséről

A településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 29/A.§-nak, valamint Gánt Község Önkormányzat Képviselő-testületének a településfejlesztéssel és a településkép-érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés helyi szabályairól szóló 15/2017.(VI. 30.) önkormányzati rendeletben meghatározottaknak megfelelően tájékoztatom, hogy Gánt Község Önkormányzata elkészítette a településképi arculati kézikönyv (TAK) és településképi rendelet (TKR) tervezetét.

A településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény megjelenésével Önkormányzatunk törvényi kötelezettségévé vált a TAK és TKR elkészítése 2017. december 31-ig.

A TKR az építési tevékenységgel érintett építmények településképhez való illeszkedését biztosító anyaghasználatára, tömegformálására, homlokzati kialakítására és a zöldfelületek kialakításának módjára, a településképi szempontból meghatározó területekre, a helyi építészeti örökség egyedi és területi védelmére, védetté nyilvánítására, és a védettség megszüntetésére, a reklámok, reklámberendezések, cégérek és egyéb műszaki berendezések elhelyezésére és alkalmazására, illetve tilalmára vonatkozó településképi követelményt tartalmazhat.

A TKR szakmai megalapozása érdekében TAK-ot kell készíteni. A kézikönyv a településképi jellemzők bemutatásának és minőségi formálásának eszköze. A kézikönyv feltárja és ismerteti az egyes városrészek arculati jellemzőit és értékeit, és ennek figyelembevételével szöveges és képi megjelenítés formájában javaslatot tesz a településképhez illeszkedő építészeti elemek alkalmazására.

A TK és TKR elkészült tervezetével összefüggő észrevételeiket, javaslataikat ismertethetik velünk a megrendezésre kerülő második lakossági fórumon, amely 2017. október 4-én 18 órakor kerül megtartásra a Gánti Művelődési Házban (Gánt, Béke tér 20.) Észrevételeiket a lakossági fórum után még 8 napig (2017. október 12-ig) írásban is megtehetik Gánt Község Önkormányzata címére (cím: 8082 Gánt, Hegyalja u. 25, email cím: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. .)  megküldött levelükben, illetve Papp Zoltán Tamás  főépítész számára elektronikusan megküldve a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.   email címre. A lakossági fórumon tárgyalni kívánt dokumentumokat a www.gant.hu oldalon szeptember 26-ától megtekinthetik.

SpergelnéRádl Ibolya
polgármester

Gánt településképi arculati kézikönyv (docx)

Gánt településképi arculati kézikönyv (pdf) 

 

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY


2017. szeptember 04.

A jövő héten megkezdődik a parlagfüves területek légi felderítése

A Fejér Megyei Kormányhivatal munkatársai szeptember 4. napján megkezdik a parlagfüves területek helikopteres felderítését is, a gépjárműves területbejárások mellett. A légi felderítés során a megye teljes területét ellenőrzik a szakemberek.

A földhasználók és földtulajdonosok, valamint a gazdálkodó szervezetek feladata minden év július 1-e után a parlagfű virágbimbó kialakulásának megakadályozása. Nagyon fontos, hogy ezt az állapotot fenn kell tartaniuk a tenyészidőszak végéig.

Az elmúlt évi felderítések során a megye parlagfű fertőzöttsége a korábbiaknál kedvezőbb képet mutatott. A szakemberek bíznak a földhasználók hozzáállásában, és abban, hogy ez a tendencia az elmúlt időszakban lehullott csapadék ellenére is fennmarad.

Fejér Megyei Kormányhivatal

Székesfehérvár, 2017. augusztus 31.

Üdvözlettel:

Szakonyi Balázs
kommunikációs referens

Fejér Megyei Kormányhivatal
Kormánymegbízotti Kabinet
Székesfehérvár, Szent István tér 9.
Telefon: (+36) 22/526-916
Mobil: (+36) 20/539-2237
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Honlap: www.kormanyhivatal.hu/hu/fejer
 

 

FELHÍVÁS


2017. augusztus 17.


Értesítjük a lakosságot, hogy 2017 szeptember 02.-án (szombaton) megrendezésre kerül az Általános Iskola udvarán a hagyományos főzőverseny.

2017. augusztus 30.-ig várjuk egyesületek, baráti társaságok jelentkezését személyesen a Közös Hivatal Gánti Kirendeltségén vagy a 22/375-116 telefonszámon.


A főzőversenyben résztvevők szabadon választott, sertésből készült ételekkel vehetnek részt, a hús kivételével minden szükséges alapanyagot a résztvevőknek kell biztosítaniuk.

Az önkormányzat 2,5kg sertéshúst, tüzelőt és ivóvizet biztosít.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Spergelné Rádl Ibolya sk.
polgármester

 


MÁRIA ÚT


2017. augusztus 15.

Gyere el te is, csatlakozz Hozzánk!

A Mária Út teljes szakaszán a GYERMEKEKET VÁRÓKÉRT szervez zarándoklatot a Mára Út Egyesület és a Mária Rádió 2017. augusztus 26-án Nagyboldogasszony ünnepe után. Ez a minden évben megrendezendő zarándoknap az 1Úton nevet viseli és több száz települést érint Ausztriában, Erdélyben és Magyarországon egyaránt.

Az idén Gánt már negyedszerre csatlakozik a zarándoklathoz, Bodajkra.

Indulás: 2017. augusztus 26. (szombat) 6 óra 30 perc, Gánti Római Katolikus Templom elől

Az út hossza kb. 20km (gyalog)

Az Oroszlányról induló csapattal menet közben találkozunk, majd együtt megyünk tovább, Bodajkra, ahol 18 órakor Szentmisével zárjuk a napot.

16 óra 30 perckor busz indul a Gánti Általános Iskola elől azok számára, akik csak a Szentmisén szeretnének részt venni.

Mindenki számára (gyalogosok) lehetőség lesz busszal Bodajkról visszajönni. 

Szeretettel várunk mindenkit!

Római Katolikus Egyházközség

Gánt Község Önkormányzata


HŐSÉGRIASZTÁS!

 

2017. augusztus 01.

Az Országos Meterológiai Szolgálat előrejelzései alapján az elkövetkező napokban tartós hőség várható, ezért az EMMI Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztály szakmai ajánlásait figyelembe véve Dr. Szentes Tamás országos tisztiorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár

2017 augusztus 1. (kedd) 00:00 órától augusztus 4 (péntek) 24:00 óráig harmadfokú hőségriasztást adott ki.

A nagy hőség megterheli az egészséges szervezetet is, így bárkinél okozhat egészségügyi panaszokat, kellemetlen tűneteket, dekoncentrációt. A meleg az autósokra is kedvezőtlen hatással lehet, így felhívjuk a figyelmet a vezetés közbeni fokozott óvatosságra.

A vízparton nyaralók napozás után lehetőség szerint hűtsék le magukat, mielőtt a vízbe mennének, ne ugorjanak a vízbe felhevült testtel. Kérjük a lakosságot, hogy az elkövetkező napokban mindenki különösen ügyeljen a fokozott folyadékbevitelre. Javasoljuk a megfelelő napvédő készítmények alkalmazását, illetve a leégés ellen védő ruházat viselését is.

Kerüljék a kávé, az alkohol, a magas koffein és cukortartalmú üdítők és zsíros ételek fogyasztását. Lehetőség szerint 11 és 15 óra között ne tartózkodjanak a tűző napon, bőrüket megfelelő ruházattal és napvédő szerekkel védjék a leégés ellen.

Amennyiben tehetik, tartózkodjanak árnyékban, légkondicionált helységekben a legmelegebb órákban, és kerüljék a megterhelő fizikai munkát.

EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkárság

 

TISZTELT GÁNTI LAKOSOK!


2017. július 19.

 


Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, miniszterelnöki biztos úr kérésére felhívom figyelmüket a következő, támogatásra érdemes kezdeményezésre:

Az Ercsi Református Gyülekezet segélyakciót szervez a kárpátaljai Beregszász és Nagyszőlős kórházának gyermekosztálya, valamint a beregszászi bentlakásos óvoda megsegítése érdekében. 

Az akció keretében pelenka, bébiétel, cumisüveg, cumi, baba/gyermek tisztálkodási szerek, popsi törlő, gyermeklepedő és –takaró, ruhanemű (újszülöttől 2 éves korig), mosható babajáték, lázmérő, inhalátor, babaágy és ahhoz tartozó védőrács, magyar nyelvű mesekönyv, foglalkoztató füzet, rajz eszközök és rajzlap felajánlását várják. (Postacím: Ercsi Református Missziói Egyházközség – 2451 Ercsi, Dózsa György út 32.)

Amennyiben a fentiekkel nem áll módjukban támogatni a kezdeményezést, a szervezők gyógyszer beszerzésre fordítható pénzadományokat is köszönettel fogadnak. Az átutaláshoz szükséges adatok a következők:

Számlatulajdonos: Ercsi Református Missziói Egyházközség

Számlavezető bank és számlaszám: Ercsi és Vidéke Takarékszövetkezet – 57700012-10161481

Közleményben kérjük feltüntetni: „Kárpátalja”

A segélyakcióval kapcsolatban részletes tájékoztatással szolgálnak a +36/70/350-93-94-es telefonszámon.

Segítő együttműködésüket köszönjük!

Spergelné Rádl Ibolya
polgármesterMEGHÍVÓ


2017. július 03.

Meghívó lakossági fórumra


TÁJÉKOZTATÓ


2017. június 21.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2017 június 23.-án - pénteken - a Csákvári Közös Önkormányzati Hivatal és Gánti Kirendeltsége ZÁRVA tart! Megértésüket köszönjük!

Gánt Község Önkormányzata


NÖVENDÉKHANGVERSENY


2017. május 24.

Növendékhangverseny 2017

 

GYERMEKNAPI ÉS PÜNKÖSDI PROGRAMOK


2017. május 23.

Gyermeknap 2017

Pünkösd 2017


MEGHÍVÓ TESSELY ZOLTÁN KÉPVISELŐ ÚR FOGADÓÓRÁJÁRA


2017. május 23.

Országgyűlési képviselői fogadóóra


HIRDETMÉNY HATÁRSZEMLÉRŐL


2017. május 16.

Gánt hirdetmény


JAVASLATTÉTELRE FELHÍVÁS


2017. május 16.

Gánt kitüntetés felhívás


TÁJÉKOZTATÁS A FEJÉR MEGYEI GYERMEKVÉDELMI INTÉZMÉNYEK TÉRÍTÉSI DÍJAIRÓL


2017. május 09.

jegyzok_szgyf_tajekoztatasa_2017_051
jegyzok_szgyf_tajekoztatasa_2017_052

 

TÁJÉKOZTATÓ


2017. május 01.
 

A szervezetet érintő főbb változásokról is tárgyalt a Fejér Megyei Államigazgatási Kollégium


http://www.kormanyhivatal.hu/hu/fejer/hirek/a-szervezetet-erinto-fobb-valtozasokrol-is-targyalt-a-fejer-megyei-allamigazgatasi-kollegium 

 

 

 

2017. ÉVI GÁNTI CIVIL PÁLYÁZAT


2017. április 06.

Pályázati felhívás

Adatlap Gánt Község Önkormányzata támogatásának igényléséhez

 

TÁJÉKOZTATÓ


2017. március 12.
 

A megyékben élőknek állít ki hatósági bizonyítványt a járási hivatal.

 

 

   

TÁJÉKOZTATÓ


2017. március 08.

Influenza sajtóközlemény 2017.03.08.

 

TÁJÉKOZTATÓ


2017. március 06.

Országos tűzgyújtási tilalom határozat


FUTÓVERSENY A FARSANGTEMETÉS NAPJÁN

2017. februrár 20.


CEP Trail és Gánt Község Önkormányzatának közös rendezvénye.

Sok szeretettel várunk minden futni vágyót egy kis farsangtemetési bemelegítésre 2016. február 26-án.

Távok:

Tavaszváró: 4 km (ingyenes futás).
13,2km - 220m szintkülönbség
25,1km - 460m szintkülönbség

Helyszíni nevezés: Művelődési Ház, Gánt (7:30-9:00)

Rajt: 10 óra (Béke tér)

Részletes információ: www.rundevu.hu

Ne feledje senki, 16:00 órakor indul a farsangtemetési felvonulás az iskola elől.

Sok szeretettel várunk mindenkit!

Gánt Község Önkormányzata

 

VÉRTESI ERDÉSZETI ÉS FAIPARI ZRT HIRDETMÉNYE


2017. februrár 09.

Vértesi Erdő Zrt földtulajdonosi gyűlése (2017.03.13. 13.00)

Vértesi Erdő Zrt földtulajdonosi gyűlése (2017.03.14. 10.00)

Vértesi Erdő Zrt földtulajdonosi gyűlése (2017.03.17.)


MEGYEI SVÁB-BÁL MEGHÍVÓ ÉS JEGYRENDELÉSI INFORMÁCIÓK


2017. február 07.

Tisztelt Elnök Asszony/Úr!

Örömmel tájékoztatom, hogy a Fejér Megyei Német Területi Nemzetiségi Önkormányzat 2017. február 18-án Székesfehérváron a Szent István Művelődési Házban rendezi meg a 6. Fejér Megyei batyus Sváb-bálját.

Levelem mellékleteként megküldöm a rendezvény plakátját, mellyel kapcsolatban tisztelettel megkérem, hogy azt - a helyben szokásos módon - közzétenni, népszerűsíteni szíveskedjenek. A jegyrendelés települési felelősének neve, elérhetősége a plakátra rávezethető.

Kérem továbbá szíves segítségét abban, hogy a településről érkező jegyigények összesítésre kerüljenek, és azt követően az összesített darabszám segítőnk, Farkas Gabriella (30 6874518) részére legkésőbb 2017. február 13-ig leadásra kerüljön. Gabi kérné, hogy az összesített rendelésekkel telefonon naponta 16.00 óra után szíveskedjenek őt keresni. Gabi email címe: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

A rendezvényekre tombola ajándék felajánlásokat szívesen fogadunk.

Minden érdeklődőt nagy-nagy szeretettel várunk!

Üdvözlettel:

Fehér Margit s.k.

Sváb-bál meghívó

TÁJÉKOZTATÓ


2017. február 02.

Kedves Betegek!

2017. február 23-tól március 1-ig Dr. Zsigmond László szabadsága miatt Dr. Wiesler Ferenc helyettesít!

Sürgős esetben 16 óráig hívható Dr. Wiesler Ferenc 06-30-237-6481
Csákvár rendelő: 06-22-375-460
16 óra után Bicske orvosi ügyelet: 06-70-370-3104

Rendelési idő:

2017. február 24: 11 órától a betegek távozásáig
2017. február 27: 11 órától a betegek távozásáig

2017. február 23.-án és 28.-án a csákvári orvosi rendelőben van rendelés 8-11 óráig!

A rendelés alatt gyógyszerkiadásra nincsen lehetőség, csak recept felírására.

 

LÁTOGATÁSI TILALOM FEJÉRBEN - INFLUENZA JELENTÉS


2017. január 20.

Influenza sajtóközlemény

 

AZ EGYENLŐ BÁNÁSMÓD HATÓSÁG KÖZLEMÉNYE


2017. január 03.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság ügyfélfogadása
Gyermekvédelmi tanácsadás


VÉDŐNŐI TANÁCSADÁS 2017 JANUÁR 1-JÉTŐL


2017. január 03.

Védőnői tanácsadás 2017. január 1-jétől

Várandósoknak

Kedd 13:00 - 14:00

Gyermek- és Ifjúsági tanácsadás

Kedd 14:00 - 15:00

Védőnő: Zsigmond Lászlóné
telefonos elérhetőség: 06-30-225-8741