Köszöntöm Gánt honlapján barangoló minden kedves érdeklődőt. PDF Nyomtatás E-mail
 
Szeretettel köszöntök mindenkit, aki bármilyen okból érdeklődést tanúsított Gánt iránt és ellátogatott a weboldalunkra. Remélem minden olyan információt meg fog találni községünkről, ami iránt érdeklődik. 

Gánt német nemzetiségi kisközség a Vértes Natúrpark területén, alig huszonnégy kilométerre található Székesfehérvártól. Első említése 1193-ból olvasható III. Béla oklevelében. Fejlődését bauxitkincsének köszönhette. 1926-ban megnyílt bányája Európa legnagyobb bányája volt 1988-as bezárásáig. A bányászat emlékét őrzi a bányászati múzeum, a geodéziai park és tanösvény. Gánt jelenleg a Vértes egyik legjelentősebb turisztikai központja a közigazgatásilag hozzá tartozó Vérteskozmával és Kőhányáspusztával együtt. Kiépített turistautak, igényes fogadó, turistaszállás, vadászház várja a látogatókat. Itt működik az ország egyetlen üdülője, amely kizárólag a fogyatékkal élők ellátására szakosodott. A település rendezvényei közül kiemelkedik a januári Sváb-bál, majd májusban a Pünkösdi Májusfa-döntés, és szeptemberben a Falunap, melynek kiemelkedő programja a lovas díjugrató-verseny.

Tegye meg, hogy helyben tapasztalja meg mindezt! Ehhez kínálok Önnek és kedves Családjának az igényeknek megfelelő szintű szállást, ízletes ételeket, színvonalas programokat és barátságos és vendégszerető embereket... 

A honlap használatához sok örömet kívánva:


 
Spergelné Rádl Ibolya 
Polgármester


Die Bravi Buam - Neujahr 1958